Više tisuća posjetitelja večeras je na Trgu kralja Tomislava u Čapljini uživalo u gastro – turističkoj manifestaciji „Uštipak fest“. Čapljina je ove godine prvi put bila domaćin manifestacije o kojoj će se, po broju zadovoljnih posjetitelja, zasigurno dugo pričati. Cilj manifestacije je oživjeti gastro turizam Hercegovačkog kraja kroz promoviranje autohtonih i tradicijskih jela koji su obilježili povijest i kulturu življenja Hercegovine.
Udruga STAP je svojim već poznatim tradicionalnim hercegovačkim jelima sudjelovala na prvom Uštipak festu u Čapljini, promocijom autohtonih jela u provom redu hercegovačkih uštipaka, pure, divljeg zelja, suhog sira, pršuta kao i domaćeg hercegovačkog vina.
Velika zainteresiranost kako izlagača tako i posjetitelja je pokazatelj da Hercegovačka tradicijska jela neće nikada izumrijeti, te da će se prenositi s koljena na koljeno. Uz uštipke i sireve na sajmu su se mogli probati i hercegovački pršuti, kao i razna hercegovačka vina.
Ovaj specifični festival koji promovira autohtonu gastronomiju Hercegovine organizirao je Centar za investicije i razvoj poduzetništva u suradnji s partnerima: Grad Čapljina, Federalno ministarstvo kulture i športa, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlada HNŽ, Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, Turistička zajednica HNŽ, Udruga STAP, Udruga Life.